Špenátové lasagne se špenátem

Potřebujeme:

500 g špenátových lasagní, 500 g mraženého špenátu, 500 g eidamu, 250 g parmezánu, 250 g másla, 50 g mouky, 1 L mléka, 1 L smetany na šlehání, 200 ml bílého vína, 1 česnek, muškátový ořech, pepř a sůl

Jak na to:

Ve větším hrnci orestujeme na másle mouku a zalijeme ji mlékem. Po převržení přidáme polovinu šlehačky, muškátový ořech, pepř, sůl a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Na másle orestujeme česnek, přidáme špenát, zbylou šlehačku, víno, koření a vaříme 15 min. Na dno zapékací nádoby dáme vrstvu bešamelu, plátky těstoviny, špenát, bešamel, nastrouhaný parmezán a eidam. Takto vrstvíme až těsně pod okraj nádoby. Poslední vrstva bude bešamel posypaný sýrem. Lasagne zapékáme 40 min. při 200 ° C. Po upečení naporcujeme a servírujeme dodekorované čerstvou bazalkou a parmezánem.

Podobné recepty:

Rychlé špenátové lasagne, Špenátové lasagne, Špenátové lasagne, Špenátové lasagne, Aljašská treska se špenátem