Pruhovaný krémeš

16.7.2012
Potřebujeme:

2 lístkové těsta, 4 Zlaté klasy, 3 práškové šlehačky + mléko, 2 ztužovače šlehačky, 10 bílků, 1 l vody, 300 g krystalového cukru, 300 g čokolády na vaření a 100 g pokrmového tuku

Jak na to:

Obě rozválené lístkové těsta pečeme na vodou potřeném plechu při 220 ° C asi 20 min. 3/4 l vody přivedeme k varu, ve zbývající vodě rozmícháme Zlaté klasy a cukr. Směs přilijeme do vařící vody, uvaříme z ní hustý krém a necháme ho vychladnout. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zlehka přimícháme do krému. Šlehačku připravíme podle návodu spolu se ztužovačem. Na první plát upečeného těsta rozetřeme nádivku do výšky asi 3cm. Na ni stejným způsobem natřeme šlehačku a překryjeme druhým těstem. Čokoládu spolu s pokrmový tukem rozpustíme ve vodní lázni a polijeme jí povrch zákusku. Takto připravený dezert dáme ztuhnout na 1 hod. do chladničky. Pruhovaný krémeš naporcujeme na stejné kousky, ještě zlehka pocukrujeme.

Podobné recepty:

Výborný krémeš, Kokosový krémeš, Domácí krémeš, Krémeš bez použití trouby, Emilky krémeš