Domácí chléb s tolstolobikem

28.6.2012
Potřebujeme:

Chléb: 500 g hladké mouky speciál, 30 g droždí, 1 PL krystalového cukru, 15 g soli, 1 větší brambora, 1 KL kmínu, 50 ml octa, 250 ml vody
Tolstolobik: 300 g tolstolobika, 1 PL kmínu, 1 PL sušeného petržele, 2-3 stroužky česneku, pepř, sladká a pálivá paprika, 100 g hladké mouky, 1 citron, olej, sůl

Jak na to:

Připravíme si kvásek a necháme ho 30 min. kynout. Potom ho smícháme s moukou, vařeným nastrouhaným bramborám, solí, kmínem, octem, vodou a důkladně prohněteme na vláčné těsto. Těsto necháme 30 min. odpočívat. Vyformujeme z něj bochánek, uložíme ho na vymazaný a moukou vysypaný plech a necháme těsto "pracovat" dalších 30 min. Po nakynutí ho potřeme slanou vodou a pečeme při teplotě 200 ° C asi 35 min. Filety tolstolobika osolíme, posypeme nakrájeným česnekem, petrželkou a pokapeme citrónovou šťávou. Mouku smícháme s kmínem, černým mletým pepřem, sladkou a pálivou paprikou a dobře promícháme. Na-marinovanou rybu obalujeme v mouce a vysmažíme na oleji. Podáváme s domácím chleba a zeleninovou oblohou.

Podobné recepty:

Domácí knedlík, Opékaný chléb ve vajíčku se sýrem, Domácí chléb, Klobásová pochoutka, Domácí chléb