Exotický opuntiový prívarok

Potřebujeme:

200 g mladých výhonků Opuntia, 100 g zelených oliv ve slaném nálevu, 1 citron, 3 bobkové listy, 100 ml smetany, 1 lžíce hladké mouky a čerstvý kopr

Jak na to:

Mladé výhonky Opuntia zbavíme trnů a oloupeme. Dužinu nakrájíme na proužky široké asi 1 cm a řežeme šikmými řezy na drobné kousky, podobné zelené fazolky. Vaříme je v slané vodě spolu s bobkovým listem a troškou nálevu z oliv. Když jsou výhonky téměř měkké, omáčku zahustíme západka z kyselé smetany a mouky. Ochutíme čerstvým nebo sušeným koprem, přikyselíme citronovou šťávou a přidáme hrst celých vypeckovaných oliv. Podáváme jako prívarok k masu s bramborami a vařeným vajíčkem.

Podobné recepty:

Fazolkový prívarok, Exotický likér Malibu, Čočkový prívarok, Goralský prívarok z kysaného zelí, Strouhaná dýně na prívarok