Guláš s ananasem

28.6.2012
Potřebujeme:

300 g hovězího masa, 350 g vepřového plece, 100 g smetany na šlehání, 50 g medu, 2 PL másla, 3 PL polohrubé mouky, 1 cibule, 1 konzerva ananasu, 1 PL kari koření, 4 brambory, pepř, petrželka a sůl

Jak na to:

Maso a cibuli nakrájíme na kostičky. Hovězí maso orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme 3 lžíce medu, podlijeme 250 ml vody a necháme dusit. Ke konci dušení přidáme zbylý med. V druhé pánvi na cibuli orestujeme vepřové maso, přidáme kari koření, podlijeme ananasovou šťávou a dusíme asi 5 min. Obě masa smícháme a vaříme asi 1hod, dokud nezměknou. Zahustíme smetanovo-moučnou jíškou, necháme přejít varem a přidáme ananas. Podáváme s bramborami politý máslem a posypaný petrželkou.

Podobné recepty:

Krůtí plátky s ananasem, Dušený bažant s jablky a ananasem, Drůbeží Čína, Uzené kotlety s ananasem, Zelný guláš