Kiwi Crostata

19.6.2012
Potřebujeme:

Těsto: 250 g hladké mouky, 125 g másla, 125 g cukru, 6 kiwi, 1 vejce, a sůl
Krém: 500 ml mléka, 80 g hladké mouky, 20 g krystalového cukru, 3 žloutky, 4 PL ovocné želatiny a hrst mandlí

Jak na to:

V míse smícháme mouku, cukr, špetku soli, postupně přidáme rozpuštěné máslo a na závěr vejce. Vypracujeme tužší těsto, které necháme hodinu odstát v lednici. Zatím si připravíme krém. V 200 ml mléka rozmícháme mouku, cukr, žloutky a špetku soli. Vše vlijeme do horkého mléka a za stálého míchání necháme vřít asi 2 min. dokud krém nezhoustne. Těsto rozmačkáme do vymazaného plechu na výšku 1 cm a dáme péct na 30 min. při 180 ° C. Po upečení korpus necháme vychladnout, pak na něj rozetřeme krém a poklademe na kolečka pokrájené kiwi. Nakonec zalijeme želatinou, připravenou podle návodu a posypeme mandlovými lupínky. Crosta necháme pár hodin odpočinout a můžeme servírovat.

Podobné recepty:

Zelený Shrek, Zelená laguna, Zimní koktejl, Kiwi řezy, Česnekova pomazanka s kiwi