Candát s mangovou salsou

19.6.2012
Potřebujeme:

600 g filetů z candáta, 200 g ořechů, 20 g zázvoru, 2 zralá manga, 2 rajčata, 2 póry, 1 stroužek česneku, 1 chilli paprička, 3 PL citronové šťávy, 4 PL olivového oleje, 1/2 svazku pažitky, cukr, pepř a sůl

Jak na to:

Manga oloupeme a dužinu nakrájíme na drobné kostičky, přidáme nasekané ořechy, nakrájená rajčata, pórek, zázvor a česnek a salsu dobře promícháme. Uděláme zálivku z citrónové šťávy, olivového oleje, chilli papričky, česneku, zázvoru a soli. Dressing vylijeme na salsu a dochutíme nasekanou pažitkou. Filety candáta nasolíme, opepříme a restujeme asi 2 min. kůží dolů. Když se maso zatáhne, obrátíme ho a dopékáme 4 min. Candáta podáváme se zachlazení pikantní mangová salsou.

Podobné recepty:

Pečené kuře s mangovou - melounovou salsou, Candát na bylinkové omáčce, Candát na portugalský způsob, Čokoládový dortík s jahodovou salsou, Masové muffiny se salsou