Patrikové řízky

Potřebujeme:

2 plátky panenské svíčkové, 4 plátky dušené šunky, 2 vejce, 100 g tvrdého sýra, hrst oliv plněných kapií, sůl, pepř, mouka, olej

Jak na to:

Maso nařežeme na 3 cm široké plátky, jemně je naklepeme, osolíme a opepříme. Do misky nastrouháme sýr a přimícháme vejce. Řízek položíme na plátek šunky, obložíme nakrájenými olivami, přikryjeme druhým plátkem šunky, obalíme v mouce, namočíme do sýrovo-vaječného těstíčka a smažíme. Jako přílohu podáváme vařené brambory s tatarskou omáčkou.

Podobné recepty:

Harmonické kuřecí řízky, Řízky z králíka, Opilé maso, Kuřecí řízky obalené sýrem a hořčicí, ŘÍzky v jogurtu