Kapr ve svátečním hábitu

4.6.2012
Potřebujeme:

1 středně velký kapr (max. 2 kg), 250 g kořenové zeleniny (celer, mrkev a petržel), 1 cibule, 100 g perníku (bez čokolády), 1 PL šípkového povidel, 200 ml černého piva, 1 citrón, sůl, černé a nové koření, bobkový list, máslo, rozinky, ořechy a ocet

Jak na to:

Zeleninu očistíme, nastrouháme a spolu s nakrájenou cibulí osmahneme na másle. Přidáme bobkový list, sůl, pepř, nastrouhaný perník, zalijeme vodou a povaříme 10 minut. Potom přilijeme pivo a povaříme ještě 5 minut. Naporcovaného kapra opláchneme v octě, osolíme, dáme do zeleninového základu a povaříme asi 15 minut. Kapra vyjmeme a odložíme do tepla. Omáčku přecedíme, přidáme povidla, rozinky a ořechy, dochutíme citrónovou šťávou a kůrou. Kapra vložíme do omáčky a prohřejeme.

Podobné recepty:

Kapr po mlynářsku, Pečený obložený kapr, Kapr na modro, Kapr na jablkách, Kapr na zázvoru