Hallowenské tykvové rizoto

Potřebujeme:

100 g rýže (nejlepší speciální na rizoto), 250 g šťavnaté malé tykvičky, 20 g nastrouhaného parmazánu, 15 g másla, 1 malá cibule, 1 šalotka, 2 lžíce oleje, 5 cl bílého vína, 0,5 l drůbežího vývaru, černý mletý pepř a sůl

Jak na to:

Na másle zlehka orestujeme cibuli, přidáme na kostky nakrájené tykvičky a po 5 min. odstavíme z ohně. Nakrájenou šalotku zpěníme na oleji a zasypeme rýží, kterou lehce osmahneme a zalijeme bílým vínem. Vaříme za stálého míchání, dokud tekutina nevsákne do rýže. Vzniklou masu přidáme k podušené tykvičky, osolíme, opepříme a zaléváme bujónem, dokud rýže zcela nezměkne. Pak přidáme zbytek másla, dobře promícháme a dochutíme strouhaným parmezánem.

Podobné recepty:

Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí, Pikantní zapékané rizoto, Zeleninové rizoto