Brudet

8.6.2012
Potřebujeme:

1 kg různých mořských ryb, 6 rajčat, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1 PL polohrubé mouky, 2 PL rajčatového pyré, 200 ml bílého vína, 1 PL bílého vinného octa, svazek petrželky, bazalka, 2 bobkové listy, sůl, mletý pepř, 4 PL olivového oleje

Jak na to:

Ve větším hrnci osmahneme na oleji nakrájený česnek a na kolečka nakrájenou cibuli. Na tomto základě opečeme ryby naporcované na středně velké kousky a obalené v mouce. Přidáme nakrájená rajčata, rajčatové pyré, nakrájené bylinky a bobkové listy. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem a trochou octa. Ryby zalijeme vodou tak, aby byly ponořené. Přikryjeme a pomalu hodinu vaříme. Nemícháme, aby se maso nerozpadlo. Podáváme s čerstvým chlebem.