Zajíc pečený na smetaně

Potřebujeme:

1 mladého zajíce, 200 g zakysané smetany, 30 g slaniny, 100 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 2-3 středně velké cibule, 5 zrnek pepře, 5 zrnek nového koření, 2 bobkové listy, 1 ½ dcl oleje, 50 g hladké mouky, citronová šťáva, 1 PL plnotučné hořčice, cukr, sůl

Jak na to:

Zajíce naporcujeme, prošpikujeme slaninou a osolíme. Na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli a bobkový list, přidáme zeleninu nakrájenou na plátky a vše osmahneme. Do směsi přidáme hořčici a cukr. Opražené masu přendáme do zapékací nádoby, přidáme porce zajíce, pepř, sůl, citrónovou šťávu, podlijeme vývarem, přikryjeme a pečeme v troubě. Když je maso měkké, vyjmeme ho. Smetanu rozmícháme s moukou, přidáme do rozmixované omáčky a necháme přejít varem. Do omáčky vložíme porce zajíce, každou porci ozdobíme kolečkem citronu.

Podobné recepty:

Zajíc pečený s bylinkami, Zajíc po dalmatský, Zajíc na způsob opilé vinařky, Pečený zajíc na slanině, Zajíc na způsob opilé vinařky