Portugalské brambory s hráškem, šunkou a sýrem

Potřebujeme:

1,5 kg brambor, 400 g hrášku (konzervovaného nebo mraženého), 400 g šunky, 400 g ementálu, 200 g parmezánu, sůl, olej, pepř, 500 g těstovin (trubičky a pod.), 500 g mletého míchaného masa, 1 cibule, 1 stroužek česneku

Jak na to:

Šunku nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, přidáme Scezený hrášek a necháme spolu povařit. Podléváme vodou, dochutíme solí a pepřem. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a dáme vařit do slané vody do poloměkka. Těstoviny také uvaříme do poloměkka. Nastrouháme parmezán a ementál. Nadrobno nakrájíme česnek a cibuli, osmahneme na oleji, přidáme mleté ​​maso a spolu osmažíme. Na vymazaný plech ukládáme střídavě brambory, maso, hrášek se šunkou, těstoviny a strouhaný sýr. Vrstvu zopakujeme a ukončíme strouhaným sýrem. Dáme zapéct do trouby na 180C na 30 - 40 min.

Podobné recepty:

Zelené fazolky se sýrem a šunkou, Kachna se šunkou, Kachna se šunkou, Bramborová amoleta, Oštiepok plněný šunkou a smažený v bramborovém těstíčku