Vínové slané pečivo

13.6.2012
Potřebujeme:

350 g hladké mouky, 250 g pokrmového tuku, 1 KL soli, 8 PL bílého vína, 1 vejce na potření, mák, sezam a kmín na posypání

Jak na to:

Z mouky, tuku, soli a bílého vína vypracujeme těsto, které necháme alespoň hodinu odpočinout v chladničce. Potom ho rozválíme a vykrajujeme z něj libovolné tvary, které ukládáme na vymazaný plech. Pečivo potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme podle chuti mákem, sezamem nebo kmínem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180C, dokud koláčky nedostanou zlatavý nádech.
Jelikož jde o vínové pečivo, výborně se hodí jako chuťovka k bílému vínku.

Podobné recepty:

Slané vínové pečivo, Dýňová polévka, Vínové koláčky, Sýrové slané pečivo, Vínové hvězdičky