Jablkový candát

13.6.2012
Potřebujeme:

2 filety candáta, 1 dcl bílého vína, olivový olej, 1 jablko, 1 smetanu na šlehání, 1 KL polévkového aromatického přípravku 1 KL kari koření, sůl, směs koření na ryby

Jak na to:

Filety omyjeme, mírně osolíme, položíme na pánev na mírně rozpálený olivový olej, posypeme kořením na ryby a zalijeme vínem. Na jiné pánvi na olivovém oleji jemně osmahneme na plátky pokrájené jablko. K jablku později přilijeme smetanu, přidáme polévkové ochucovadlo, kari koření a necháme vše sevřít. Při servírování polijeme candáta omáčkou. Podáváme s bramborovými hranolky nebo rýží.

Podobné recepty:

Candát na bylinkové omáčce, Candát na portugalský způsob, Candát se špenátem, Candát na másle, Candát na kmíně