Zelné batůžky

Potřebujeme:

1/2 hlávky čínského zelí, 300 g mletého hovězího masa, 100 g žampionů, 1 konzerva rajčatového protlaku, 1 cibule, 2 rajčata, 1 PL polévkového koření, 1 PL červené mleté ​​papriky, 5 dl hovězího bujónu, sůl, olej, pepř koření

Jak na to:

Z čínského zelí odřízneme tužší větší listy, které 2 min. povaříme v osolené vodě. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme nakrájené žampiony, rajčatový protlak, mleté ​​maso, sůl a ostatní koření. Směs dusíme cca 10 min. Okapané listy posypeme polévkovým kořením a do středu každého uložíme hromádku směsi. Listy pak balíme do tvaru malých batůžků a ukládáme je do zapékací misky. V bujónu rozmícháme trochu protlaku a omáčkou zalijeme svinuté listy. Batůžky obložíme pokrájenými rajčaty a zapékáme v troubě při 200 ° C asi 40 min. Podáváme s opékanými bramborami.

Podobné recepty:

Plněné batůžky, Plněné kuřecí batůžky, Plněné kapustové batůžky, Zelné bochánky, Tvarohové batůžky