Rajčata s masovou nádivkou a pórkem

Potřebujeme:

15 rajčat, 500 g mletého vepřového masa, 1 pórek, 100 g rostlinného másla, 1 cibule, 1 vejce, šalvěj, citrónová šťáva, sůl, pepř, olej

Jak na to:

Na rajčatech seřízneme vršky, opatrně je vydlabeme a pokapeme citrónovou šťávou. Do každé vložíme list šalvěje. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a pórek, přidáme mleté ​​maso, sůl, pepř a vejce. Masou naplníme rajčata, přikryjeme zkosenými vršky, které přichytíme párátky. Zapékací nádobu vymažeme máslem, poklademe do ní rajčata, podlijeme šťávou z rajčat, osolíme a opepříme. Navrch dáme máslo a zapékáme v troubě 15 - 20 minut při 180 ° C.

Podobné recepty:

Zapékaný celer s rýžovou-masovou nádivkou, Vaječná omeleta s masově - brokolicovou nádivkou, Špenátové lasagne, Lilky plněné šunkou a žampiony, Palačinky s masovou nádivkou