Křupavá kachna

Potřebujeme:

kachní prsa, černé houby, bambusové výhonky, mrkev, pekingské zelí, mladá cibulka, stroužky česneku, sůl, sušená kořenová zelenina, sójová omáčka, grilovací koření, bramborový škrob, cukr, olej

Jak na to:

Kachní prsa uvaříme ve vodě, potřeme grilovacím kořením, solí, sušenou kořenovou zeleninou a necháme 20 minut odležet. Na-marinované prsa opečeme na oleji do křupavá.
Omáčka: Ve vařící vodě smícháme cukr, sójovou omáčku, zahustíme bramborovým škrobem a přidáme prolisovaný česnek. Na oleji orestujeme nakrájenou cibulku, bambusové výhonky, mrkev, houby, zelí, ochutíme solí a sójovou omáčkou. Na připravenou směs zeleniny uložíme upečené kachní prsa a polijeme omáčkou. Podáváme s rýží.

Podobné recepty:

Pečená kachna s medem, Kachna na medu, Majoránková pečená kachna, Plněná kachna, Česneková kachna