Hovězí steak v těstě

Potřebujeme:

4 hovězí steaky, 250 g listového těsta, 125 g žampionů, 40 g másla, 4 plátky šunky, 2 malé cibule, 1 stroužek česneku, 1 vejce, 1 PL oleje, 1 lžíce hladké mouky, muškátový ořech, pepř, sůl a pažitka

Jak na to:

Na másle a oleji doměkka orestujeme cibuli a česnek, přidáme žampiony, muškátový ořech, osolíme, opepříme a dobře promícháme. V druhé pánvi na másle necháme zatáhnout steaky, vyjmeme je a necháme vychladnout. Z vyváleného listového těsta vykrojíme 8 kruhů tak, aby se do nich daly zabalit steaky. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a na každý sudý kruh položíme plátek šunky. Na šunku dáme lžíci žampionová směsi a na ni jeden steak, přidáme další vrstvu žampionů a přikryjeme zbylým těstem. Okraje dobře stiskneme prsty a hotové balíčky potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme 20 minut při teplotě 180 - 220 º C. Před servírováním ozdobíme čerstvou pažitkou.

Podobné recepty:

Metropolitan hovězí steak, Hovězí steak s temperamentní Fazolkou, Steak s hořčičnou omáčkou, Lososový steak s cuketou a citrónovou omáčkou, Steak z lososa na bylinkovém másle