Krém panna cotta

1.7.2012
Potřebujeme:

200 g jahod, 1 vanilkový cukr, 500 ml sladké smetany, 40 g cukru, 3 lístky bílé želatiny

Jak na to:

Lístky želatiny namočíme na 10 minut do vody. V hrnci smícháme sladkou smetanu s vanilkovým a krystalovým cukrem a na mírném ohni necháme vařit 8 minut. Z plátků vymačkáme vodu a vložíme do hrnce se šlehačkou. Za stálého míchání rozpustíme. Masu nalijeme do malých formiček a necháme ztuhnout 6 hodin v chladničce. Jahody rozmačkáme. Před podáváním formičky na krátce ponoříme do horké vody a obsah vyklopíme na talíř. Dokola polijeme jahodovým protlakem.

Podobné recepty:

Smetanový dort s malinami, Krémeš z bebe sušenek, Tříbarevná panna, Míchaný pohár Ohla la la, Svíčkové řezy alla Panna