Řepné halušky s řepnou omáčkou

Potřebujeme:

1 červená řepa, polohrubá mouka, krupice, 1 vejce, sůl
řepná omáčka: 1 červená řepa, hladká mouka, mléko, křen, citronová šťáva, sůl, máslo, olej

Jak na to:

Červené řepy uvaříme, po vychladnutí na jemno nastrouháme, polovinu odebereme, smícháme s vejcem, krupicí, polohrubou moukou a solí. Vypracujeme polotuhé těsto. Do osolené vařící vody házíme halušky, které po uvaření vyndáme. Na oleji a másle zpěníme mouku, zalijeme mlékem, přidáme druhou polovinu nastrouhané červené řepy, křen a sůl. Chvíli povaříme a nakonec dochutíme citronovou šťávou.

Podobné recepty:

Špenátové halušky s Nivovou omáčkou, Špenátové halušky, Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou, Špenátové noky se sýrovou omáčkou, Halušky s nivou