Čechankárska kapsa

Potřebujeme:

1 - 1 ½ kg přerostlého vepřového bůčku, ½ kg kysaného zelí, ½ kg brambor, ¼ kg žampionů nebo čerstvých hub, 3 stroužky česneku, 1 cibule, provensálské bylinky, sůl

Jak na to:

Maso omyjeme a uprostřed jedné podélné strany nařízneme nožem tak, aby vznikla jakási kapsa. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, žampiony, sůl a zelí zbavenou šťávy. Kapsu naplníme nakrájenými bramborami, orestovanou masou, solí, pepřem a provensálskými bylinkami. Sešijeme nití nebo uzavřeme jehlicí, dáme na olejem vymaštěnou zapékací nádobu a pečeme v troubě při 200 ° C přibližně 1 ½ hodiny. Po půl hodině pečení ke kapse přidáme zbylé brambory a zelí. Upečenou kapsu potřeme prolisovaným česnekem a posypeme provensálskými bylinkami.

Podobné recepty:

Plněná kuřecí kapsa, Pražská hovězí pečeně, Mrkvový džus, Kuřecí kapsa s chřestem, Zeleninová kapsa