Vepřové medailonky s rokfortovou omáčkou

Potřebujeme:

400 g vepřové panenky, 150 g rokfóru, tavený sýr, 2 stroužky česneku, rajčata, olivy, sójová omáčka, hladká mouka, máslo, 1 dcl mléka, rýže, sůl, pepř, bylinková sůl, sušená kořenová zelenina, olej

Jak na to:

Olej, sůl, pepř, prolisovaný česnek, sójovou omáčku a bylinkovou sůl smícháme. Vepřovou panenku nakrájíme na 1,5 cm kolečka, jemně naklepeme nebo rozmačkáme dlaní a vložíme do připraveného marinády na 8 - 12 hodin. Pak maso zprudka osmahneme a poklademe na uvařenou rýži. Z rozpuštěného másla a mouky uděláme jíšku, přidáme mléko, tavený sýr, nastrouhaný rokfór, sušenou kořenovou zeleninu a promícháme. Omáčkou přelijeme maso s rýží, ozdobíme nakrájenými rajčaty a olivami a podáváme.

Podobné recepty:

Vepřové medailonky s ovocem, Vepřová panenka z rokfortovou omáčkou, Vepřové medailonky plněné olivami se smetanovou omáčkou, Fitness mix s medailónky z vepřové panenky s bylinkovou omáčkou, Panenské medailonky ve vlaškém ořechu