Grobská domácí pečená husa

Potřebujeme:

1 husa, 1 jablko, mléko, sůl

Jak na to:

Vyčištěnou a omytou husu alespoň 12 hodin před pečením důkladně nasolíme. Před pečením husa omyjeme od soli v mléce. Vložíme do ní jablko, položíme do keramického pekáče prsy dolů, podlijeme vodou, propícháme vidličkou a dáme péct do trouby při teplotě 150 - 180 ° C. Během pečení podle potřeby poléváme vlastní šťávou. Hus pečeme odkrytou asi dvě a půl hodiny, pak slijeme polovinu tuku, otočíme ji a dopečeme. Podáváme s lokšemy nebo knedlíkem a červeným dušeným zelím.

Podobné recepty:

Pečená husa, Pečená krmena husa nebo kachna, Husa jako z Grob, Husa pečená po staročesku, Plněná labužnická husa