Vepřové závitky s játry

Potřebujeme:

600 g vepřové kýty, 150 g vepřových jater, 1 cibule, 2 dcl vývaru, 1 dcl červeného vína, hladká mouka, mletá paprika, sůl, pepř, olej, nit nebo jehlice na zpevnění

Jak na to:

Maso nakrájíme na větší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme mletou paprikou. Cibuli a vepřovou játra orestujeme na oleji. Po vychladnutí pomixujeme nebo umeleme na masovém mlýnku a dochutíme solí a pepřem. Na plátky masa natřeme jaterní masu, svineme a zpevníme nití nebo jehlicemi. Závitky obalíme v mouce, prudce opečeme na rozpáleném oleji, podlijeme vývarem a necháme dusit doměkka asi 15 minut. Těsně před dokončením podlijeme vínem. Podáváme s těstovinami nebo rýží.

Podobné recepty:

Vepřové závitky s játry, Kuřecí závitky s játry mrkví, Vepřové s játry, Hlíva s tresčími játry, Vepřové závitky plněné okurkami