Živánská pečeně se šalvějí

Potřebujeme:

350 g brambor, 250 g vepřového masa (kýta, karé), 200 g klobásy, 150 g anglické slaniny, 4 stroužky česneku, 3 cibule, 2 papriky, 2 rajčata, 1 větvička šalvěje, 1 PL směsi na grilování, sůl, pepř pepř, olej

Jak na to:

Vepřové maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením, utřeným česnekem se solí. Maso dáme do mísy, polijeme olejem, promícháme a necháme odstát 4 - 6 hodin. Brambory nakrájíme, ochutíme šalvějí, kořením a přelijeme olejem. Potom ho střídavě s plátky slaniny, klobásy, brambor, cibule, papriky a rajčat napichujeme na velkou jehlu, opékáme na rožni a občas potíráme olejem. Můžeme péct i v alobalu v rozžhaveným popelu.

Podobné recepty:

Živánská na rožni, Živánská pečeně, Úhoř na šalvěji, Živánská pečeně, Pečené pstruhy