Sírovec v sherry omáčce

Potřebujeme:

500 g sírovca ​​(stromová houba), 4 PL másla, 1 malá cibulka, 1 celer, ½ mrkve, 4 lžíce mouky, 500 ml slepičího nebo zeleninového vývaru, 5 PL sherry, 2 lžíce čerstvého estragonu, 5 PL smetany na šlehání, 2 PL citronové šťávy, sušená petrželová nať, sůl, chilli koření a lasagne

Jak na to:

Nudle uvaříme ve slané vodě. Na velké pánvi rozpustíme máslo a mírně osmahneme cibulku, petrželku, celer a mrkev, nakrájenou na kolečka. Přidáme sírovec, necháme ho nasáknout šťávou a 4 minuty podusíme. Vmícháme mouku, odstavíme a přidáme vývar. Za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme sherry a dusíme asi 10 minut. Přidáme estragon a necháme 6-8 minut slabě vřít. Na závěr vmícháme smetanu, citronovou šťávu, dochutíme sušenou petrželkou a chilli kořením. Podáváme se širokými nudlemi.

Podobné recepty:

Barbecue omáčka, Hej Rup koktejl, Opékané langustiny se sherry a kapary, Anglický punč, Sardinková pomazánka v rajčatové omáčce