Sibiřské pelmet plněné masem

Potřebujeme:

260 g hladké mouky, 200 g hovězího a vepřového mletého masa, sůl, 1 vejce, 1 cibule, pepř, 2 PL mléka, máslo, kopr, zakysaná smetana

Jak na to:

Na desce uděláme nudlové těsto a necháme odstát asi 20 minut. Potom těsto tence vyválíme a formičkou (o průměru asi 3 cm) vykrojíme kolečka. Do středu dáme masovou náplň, kolečka přeložíme, okraje dobře stiskneme a vytvarujeme do tvaru "pelmeňov". Před vařením je dobré pelmet zmrazit, aby se nerozvařili. Vaříme je v osolené vodě za slabého varu 3 min. Podáváme s máslem, koprem a zakysanou smetanou. Pelmet se někdy podávají i s octem a pepřem.
Náplň: Maso umeleme, přidáme sůl, pepř, nastrouhanou cibuli a mléko. Vše dobře smícháme a necháme odstát. Mléko přidáme kvůli tomu, aby maso zůstalo vláčné.

Podobné recepty:

Plněné okurky, Bramborové knedlíčky plněné masem, Omelety plněné mletým masem, Plněné drapáky, Kedlubny plněné masem a žampiony