Fenykl zabalený v šunce

Potřebujeme:

2 fenykly, 50 g kozího sýra, 40 g másla, ⅛ l mléka, 8 - 10 plátků syrové šunky, 4 žloutky, 3 - 4 PL strouhanky, sůl, pepř, muškátový ořech, cukr, citronová šťáva

Jak na to:

Fenykl omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky, polijeme citronovou šťávou. V hrnci přivedeme k varu vodu se solí, s mletým pepřem a s cukrem. Vložíme do ní fenykl a 5 minut ho povaříme. Scedíme, spodní část fenyklem obalíme plátky šunky. Formu na pečení vymažeme a takto upravené fenyklu do ní naskládáme. Sýr na jemno nastrouháme, smícháme se strouhankou, posypeme vrch a přidáme plátky másla. V mléce rozmícháme vejce, dochutíme solí, pepřem, nastrouhaným muškátovým ořechem, promícháme a směsí polijeme fenykly. Dáme zapéct do trouby na 150 ° C na ½ hodinu.

Podobné recepty:

Zapékaný fenykl, Gratinovaný fenykl, Nálev na červenou řepu, Smažená niva v šunce, Vegetariánská pomazánka