Golubce v rajčatové omáčce

27.6.2012
Potřebujeme:

300 g mletého vepřového masa, uzené žebra, 20 ks malých zelných listů, 150 g rýže, 200 g rajského protlaku, 200 g mrkve, 200 g cibule, zakysaná smetana, sůl, pepř, olej, cukr, vývar

Jak na to:

Mleté maso ochutíme pepřem a solí. Smícháme s posekanou cibulí a uvařenou rýží. Zelné listy spaříme a naplníme masovou nádivkou. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme mrkev, zalijeme vývarem a rajským protlakem. Do hrnce uložíme uzené žebra, do hrnce s žebry vložíme připravené naplněné listy. Golubce přelijeme rajčatovou omáčkou a vaříme. Hotové jídlo podáváme se zakysanou smetanou a uvařenými bramborami.

Podobné recepty:

Sardinková pomazánka v rajčatové omáčce, Vepřové kuličky v rajčatové omáčce, Rybí karbanátky, Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Smetanové fazole