Papriková polévka

Potřebujeme:

4 PL olivového oleje, 1 jemně nasekanou červenou cibuli, 2 jemně pokrájené stonky celeru, 2 červené papriky zbavené semínek a pokrájené na proužky, 2 nahrubo nakrájená rajčata, 1 rozdrcený stroužek česneku, 1 PL polohrubé mouky, 1 L kuřecího nebo zeleninového vývaru, 1 KL cukru, 2 vejce, 4 krajíce bílého chleba, sůl, pepř a nasekanou petrželku

Jak na to:

Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, 10 minut na něm při mírné teplotě smažíme cibuli, celer a papriky. Přidáme rajčata, česnek a mouku. Přidáme cukr a podle chuti sůl a pepř. Dobře promícháme, aby se směs spojila. Za stálého míchání povaříme 2 minuty. Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme a na slabém plameni vaříme 30 minut. V misce rozšleháme vejce se solí a pepřem a vlijeme do horké polévky. Promícháme. Na dno talíře položíme krajíc chleba a přelijeme ho polévkou. Ozdobíme petrželkou.

Podobné recepty:

Papriková čalamáda, Papriková pomazánka na topinky, Papriková pomazánka, Papriková pomazánka na topinky, Jahodová polévka