Paštika z divočáka

1.8.2012
Potřebujeme:

300 g masa z divočáka, 300 g vepřového bůčku, 150 g syrové vepřové slaniny, 50 g vepřového sádla, 50 g cibule, 50 g sterilovaných žampionů, 5 cl koňaku, 1 žloutek, citronová kůra, sůl, paštikový pepř

Jak na to:

Vepřový bůček vykostíme, seřízneme kůži, pokrájíme na kostky, osolíme a necháme v lednici odležet 24 hodin. Vařené nebo pečené maso z divočáka bez šlach a kostí a odležení vepřový bůček dvakrát umeleme. Přidáme citronovou kůru, pepř, žloutek a rozmixujeme. Na sádle zpěníme cibulku, přidáme k mase a znovu rozmixujeme. Nakonec přimícháme koňak a slaninu nakrájenou na kostičky. Paštiku vložíme do formy vyložené alobalem, do středu poklademe sterilizované žampiony, přikryjeme a ve vodní lázni pomalu dusíme 90 minut. Dušenou paštiku mírně zatížíme, přebytečný tuk slijeme a do druhého dne necháme vychladnout. Vychladlou paštiku vyklopíme z formy a nakrájíme na tenké plátky. Podáváme s čerstvým chlebem.

Podobné recepty:

Maďarský guláš z divočáka, Soté z divočáka, Smetanová polévka z divočáka, Ražniči z divočáka, Ražniči z divočáka