Kapr na bavorský způsob

1.8.2012
Potřebujeme:

2 - 2,5 kg kapra, 2 dcl smetany na vaření, 2 citrony, 1 PL francouzské hořčice, 1 PL pikantní sušené kořenové zeleniny, drcený kmín, mletý pepř, sůl, máslo, 1 dcl oleje
Salát: zelí, sůl, cukr, citronová šťáva, majonéza

Jak na to:

Do smetany přidáme hořčici, sůl, kmín, pepř, sušenou kořenovou zeleninu, šťávu z citronu a dobře promícháme. Kapra nařízneme, potřeme citrónovou šťávou, solí a připravenou omáčkou. Necháme odstát 1 hodinu. Pak kapra necháme péct na oleji 35 minut. Před dopečením ho potřeme máslem. Zelí na jemno nakrájíme a osolíme. Přidáme cukr, citrónovou šťávu, majonézu a promícháme. Podáváme k hotovému jídlu spolu s chlebem, opečenými bramborami nebo hranolkami.

Podobné recepty:

Ryba na mlýnské způsob, Kapr po mlynářsku, Kapr na modro, Kapr na jablkách, Kapr na zázvoru