Játra na benátský způsob

1.8.2012
Potřebujeme:

700 g telecí jater, 400 g cibule, 300 g mrkve 200 g sterilovaného nebo mraženého hrášku, petrželka, 30 g másla, 1 dcl červeného vína, 2 dcl vývaru, 1 dcl mandlového likéru, olivový olej, sůl, pepř, hladká mouka

Jak na to:

Cibuli nakrájíme na kolečka, petrželku nadrobno nasekáme, játra nakrájíme na plátky a obalíme v mouce. Na pánvi zahřejeme olej s máslem, přidáme cibuli a dusíme, dokud nezměkne. Přidáme petrželku, vložíme játra a dusíme ještě dalších 15 minut. Přidáme vývar a víno. (Játra solíme těsně před podáváním). Na druhé pánvi zahřejeme máslo, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a hrášek, krátce podusíme, zalijeme likérem, přikryjeme a spolu vaříme do změknutí asi 15 minut. Servírujeme jako přílohu k játrům, kterou podáváme s chlebem.

Podobné recepty:

Játra na gruzínský způsob, Kuřecí játra na dijonská způsob, Drůbeží játra na pikantní způsob, Kuřecí játra na dijonská způsob, Drůbeží játra na pikantní způsob