Panenka s cibulovým džemem

Potřebujeme:

300 g vepřové panenky, 1 PL medu, 2 dcl červeného vína, 1 červená cibule, máslo, tymián, sůl, pepř, olej, listové těsto, parmezán, vejce a zelenina na dozdobení

Jak na to:

Očištěnou, osolenou a okořeněnou panenku rychle opečeme na pánvi. Vybereme. Do výpeku přidáme kousek másla a na měsíčky nakrájenou cibuli. Podlijeme červeným vínem. Dusíme. Když cibule změkne, přidáme lžíci medu a tymián. Vaříme, dokud se z vína neodpaří alkohol, a dokud omáčka nezhoustne. Vložíme panenku, přikryjeme alobalem a pečeme 15 min. Z listového těsta vyválíme tenký plát. Nařežeme na proužky 2-3cm široké. Posypeme parmazánem, stočíme (vrtulky), potřeme vajíčkem a dáme upéct.

Podobné recepty:

Cibulačka pro děti, Vepřová panenka s cibulkou a smetanou, Panenka na povidlech, Vepřová panenka v lístovém těstě, Panenka v šátku