Brusinkový krém

Potřebujeme:

1 tvaroh, 4 vajíčka, 500 ml mléka, 30 g cukru, 15 g polohrubé mouky, 2 jablíčka, vanilkový lusk a 1 brusinkový džem

Jak na to:

Cukr a mléko vaříme 5 minut spolu s vanilkou, pak zašleháme 4 žloutky a mouku. Odstavíme. Tvaroh a marmeládu spolu rozmícháme. Z jablka vykrojíme jadřinec a otvor naplníme tvarohovo-džemovou hmotou. Jablíčka vložíme do zapékací mísy a polijeme je polovinou krému. Pečeme 15 minut při 180 º Celsia. Po upečení ozdobíme jablíčka druhou polovinou krému.

Podobné recepty:

Zvěřina na smetaně, Sex na pláži, Zvěřina na smetaně, Křehký brusinkový koláč s tvarohem, Brusinková omáčka