Masopustní koláč

Potřebujeme:

350 g polohrubé mouky, švestky, meruňky, rybíz, nebo jablka, 200 ml mléka, sůl, 1 PL krystalového cukru, 1 vajíčko, 100 ml oleje a droždí
Sypání: 40 g ztuženého tuku 40 g krystalového cukru, 40 g hrubé mouky

Jak na to:

Vyděláme kvásek a vypracujeme vláčné těsto. Po nakynutí ho vyválíme na velikost hlubokého plechu. Plech vymažeme a těsto na něj uložíme. Na vrch poklademe ovoce, švestky, meruňky, rybíz, nebo jablka. V misce zlehka promícháme hrubou mouku a krystalový cukr. Vytvořenou drobenkou posypeme ovoce. Pečeme 30 minut.

Podobné recepty:

Masopustní fánky, Masopustní tvarohové šišky, Masopustní punč, Kynutý koláč bez kynutí, Masopustní sulc, huspenina