Kapustnica

Potřebujeme:

1000 g uzeného masa, 1000 g kysaného zelí, 6 menších brambor, celý pepř, bobkový list, 1 cibule, 5 sušených švestek, 50 g uzené slaniny, mletá červená paprika, pepř, 2 PL sušených hub, 3 stroužky česneku, 250 g uzené klobásy a zakysaná smetana

Jak na to:

Uzené maso vaříme, dokud maso nezměkne. Do vývaru přidáme kysané zelí, nakrájenou cibuli, houby, sušené švestky, koření, brambory, česnek, klobásu a dále vaříme. Později přidáme škvařené slaninu, červenou papriku a necháme přejít varem. Před koncem přidáme pokrájené uzené maso Kapustnici naložíme do talířů a každý z nich ozdobíme lžičkou zakysané smetany.

Podobné recepty:

Tchynina kapustnica, Kapustnica, Slovenská kapustnica, Kapustnica s houbami, Štědrovečerní kapustnica