Bramborové Sofritto

Potřebujeme:

300 g brambor, 30 g másla, 50 g petrželky, 250 g rajského protlaku, 30 g papriky, 1 lilek, 4 rajčata, 1 cibule, 1 cuketa, česnek, olej, bílý pepř, bazalka, sůl

Jak na to:

Brambory nakrájíme na větší kousky a uvaříme ve vodě. Zeleninu nakrájíme na stejně velké kostky a v hrnci orestujeme na oleji a másle. Přidáme protlak, uvařené brambory, osolíme, opepříme dochutíme bazalkou a polovičkou nasekané petrželky. Spolu povaříme asi 5 minut a můžeme podávat. Servírujeme posypané zbytkem petrželky spolu s toasty z tmavého chleba.

Podobné recepty:

Bramborové krokety, Sofritto di Verdure, Česneková polévka s houbami, Kari panenka v bramborové placce, Bramborový knedlík - sypká směs