Babiččino zelí

Potřebujeme:

1/2 červené zelí, 4 rajčata, 1/2 pórku, 3 stroužky česneku, 400 g vepřové panenky, 100 g taveného sýra, 100 g papriky, pepř, olej a sůl

Jak na to:

Ve větším hrnci osmahneme na oleji česnek, přidáme polovinu pokrájené zelí a krátce zarestujeme. Potom přidáme na silnější plátky nakrájenou panenku a spolu dusíme, dokud maso nezměkne. Přidáme rajčata, pórek, papriku, osolíme a opepříme, přidáme tavený sýr a dusíme 5 minut. Z druhé poloviny zelí připravíme salát. Zelí nakrájíme nadrobno, osolíme, dochutíme olejem a octem a podáváme jako přílohu k hotovému masu.

Podobné recepty:

Dušené červené zelí, Salát z čínského zelí, Dušené pekingské zelí na másle, Zelné karamely, Zelné flíčky