Překládané zelí

8.8.2012
Potřebujeme:

1 kg kysaného zelí, 400 g sójových kostek, 100 g rýže, 2 velké cibule, 1 stroužek česneku, 0,5 l zakysané smetany, pepř, sušená polévková zelenina a sůl

Jak na to:

Sójové kostky uvaříme ve vodě ochucené sušenou polévkovou zeleninou a necháme je odtéci. Cibulku zpěníme na oleji, přidáme uvařené sójové kostky, osolíme, opepříme a přidáme česnek. Dusíme na mírném ohni, dokud kostky úplně nezměknou. V druhém hrnci na oleji podusíme kyselé zelí s nakrájenou cibulí a v třetím hrnci uvaříme rýži. Hlubokou zapékací nádobu důkladně vymažeme olejem nebo sádlem a na dno rozložíme vrstvu rýže, pak sojové kostky a na závěr zelí. Tu zalijeme částí smetany a pokračujeme ve vrstvení. Vrchní smetanovou vrstvu posypeme pepřem a dáme zapékat na 45 minut. Podáváme s kyselou nakládanou zeleninou.

Podobné recepty:

Dušené červené zelí, Salát z čínského zelí, Dušené pekingské zelí na másle, Zelné karamely, Zelné flíčky