Čachtický řízek

Potřebujeme:

80 g vepřové kýty, 2 lžíce kečupu, ½ dl červeného vína, 80 g žampionů, 80 g šunky, 50 g jablek, 4 lžíce oleje, 30 g másla, 1 lžíce sušené kořenové zeleniny, sůl, pepř, grilovací koření

Jak na to:

Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme a posypeme grilovacím kořením. Opečeme na oleji z obou stran a poklademe na pekáč. Na pánvi rozehřejeme máslo, na něm opečeme žampiony, na nudličky nakrájenou šunku a jablka nakrájené na plátky. Chvíli podusíme. Přidáme kečup, víno a sušenou kořenovou zeleninu. Tuto masu navrstvíme na připravené maso, přikryjeme alobalem a zapékáme v troubě 20 - 25 minut při 200 ° C.

Podobné recepty:

Hovězí řízek Dubarry, Kuřecí na kokosu, Plněný řízek, Kuřecí řízek,ala chipsy, Liptovská růže