Netradiční zelí

Potřebujeme:

1 kg hlávkového zelí, 3 zelené papriky, 500 g vepřového masa, 1 cibule, 3 rajčata, 1 PL tymiánu, 1 PL bazalky, mletý kmín, sůl, pepř, sušená kořenová zelenina, tvrdý sýr, olej

Jak na to:

Zelí a papriky očistíme, pokrájíme na nudličky, mírně osolíme, promícháme a necháme odstát. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na kostky pokrájené maso, osolíme, opepříme a dusíme do poloměkka. Do vymazaného pekáčku vrstvíme zelí s paprikou a maso. Posypeme sušenou kořenovou zeleninou a pečeme 30 minut při 180 ° C. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme a rozvaříme. Přidáme sůl a bylinky. Touto masou polijeme téměř upečenou zelí, posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme.

Podobné recepty:

Dušené červené zelí, Salát z čínského zelí, Dušené pekingské zelí na másle, Zelné karamely, Netradiční česneková pomazánka