Srnčí medailonky s drceným bramborou

17.7.2012
Potřebujeme:

600 g srnčí karé, sůl, koření na zvěřinu, husí játra, máslo, tuk, kuřátka mražené nebo čerstvé, sušené brusinky, pórek, vařené brambory

Jak na to:

Srnčí karé nakrájíme na medailonky. Okořeníme kořením na zvěřinu, potřeme olejem a necháme odležet v chladničce. Husí játra opečeme na pánvi. Později opečeme srnčí medailonky, které solíme během tepelné úpravy. Do výpeku vložíme cibulku a máslo, prudce osmahneme do zlatová. Přidáme kuřátka a vše krátce orestujeme. Na další pánev dáme máslo, trochu vývaru a sušené brusinky. Krátce podusíme, dochutíme Demme Glace. Uvařené brambory rozdrtíme, vložíme do nádoby s orestovaným pórkem a podáváme spolu s připraveným masem.

Podobné recepty:

Panenské medailonky ve vlaškém ořechu, Srnčí medailonky se šafránově omáčkou, Srnčí medailonky se šafránově omáčkou, Medailonky s brusinkami, Mandlové medailonky s dresinkem