Krémová Kedlubnová polévka

Potřebujeme:

2 středně velké kedlubny, 200 ml mléka, 2 PL polohrubé mouky, 1 KL sušené kořenové zeleniny, 1 vejce, muškátový oříšek, pažitkovou nať, olej a sůl

Jak na to:

Kedluben nastrouháme na hrubém struhadle a orestujeme na oleji. Osolíme, přidáme sušenou polévkovou zeleninu a zalijeme troškou vody a dusíme, dokud se kedluben nerozvaří. Pak dolijeme vodu a necháme sevřít. Z mléka a mouky připravíme zavářku, kterou polévku zahustíme. Těsně před dovaření přidáme rozšlehané vejce a nasekanou čerstvou pažitku.

Podobné recepty:

Krémová kedlubnová polévka, Kedlubnová polévka, Kedlubnová polívčička , Kedlubnová polévka s houbami, Kedlubnová polévka