Krutí řízky se žampionovou omáčkou pro pravé gurmány

17.2.2009
Potřebujeme:

4 krutí nebo kuřecí řízky,200g žampionu,40ml oleje,2 stroužky česneku,200ml 12%smetany,100ml vývaru,špetka soli,mletý pepř

Jak na to:

Krutí řízky opláchneme,osušíme,osolíme a opečeme na rozpáleném oleji po obouch stranách.Po každé straně je opékáme 2-3 minuty.Pak je vyjmeme a uchováme na teple.Žampiony oloupeme(mohou být i v plechovce)a nakrájíme na plátky,česnek oloupeme a nasekáme na jemno.Žampiony a česnek osmahneme na výpeku zalijeme je vývarem a podusíme asi 5 minut.Přilijeme smetanu a za stálého míchání prohřejeme až štáva zhoustne.Podle chuti opepříme osolíme.Řízky rozdělíme na talíře a přelijeme žampionovou omáčkou mužeme podávat s těstovinami,bramborami nebo hranolkami

Podobné recepty:

Krůtí prsa s broskví, Krůtí řízky s broskvovým karamelem, Krůtí řízky s broskvovým karamelem, Krůtí prsa s broskví, Krůtí prsa plněné žampiony a smaženici