Modřanský Jagérek

29.6.2012
Potřebujeme:

1 kg jater ze zvěřiny (kanec, daniel a pod.), ½ kg cibule, 2 - 3 česneku, mletá červená paprika, sušená kořenová zelenina, pepř, sůl, kremžská hořčice, obyčejná hořčice, chléb, olej, na kyselo kompotované hřiby

Jak na to:

Játra nakrájíme na 0,5 - 1 cm plátky. Poprášíme paprikou, pepřem a sušenou kořenovou zeleninou. Cibulku nakrájíme na kolečka. Jednu část opražíme na pánvi a druhou na plechu spolu s nakrájeným česnekem. Na plech dále přidáme játra, podusíme a nakonec osolíme. Hořčice rozdělat s prolisovaným česnekem a touto pomazánkou potřeme nakrájený chléb. Na vrch poklademe játra a posypeme osmaženou cibulkou. Podáváme s houbami.