Thajská pikantní kyselá polévka s krevetami "otm yam ogong"

Potřebujeme:

800 ml kuřecí vývar, 100 g baby krevety "Indie", 120 g žampionů, 2 ks chilli papričky, 30 g zázvoru, 2 ks citronová tráva, šťáva a kůra z limetky, čerstvý koriandr

Jak na to:

Krevety propláchneme pod tekoucí vlažnou vodou. V hrnci přivedeme kuřecí vývar k varu. Do vývaru přidáme nasekanou citrónovou trávu, očištěný a na plátky nakrájený zázvor a asi 10 minut necháme povařit. Přidáme krevety, nakrájené žampiony a vše spolu vaříme asi 5 minut. Dochutíme nasekanými chilli papričkami a limetovou šťávou. Na závěr do hotové polévky přidáme čerstvý koriandr a nastrouhanou limetovou kůru.

Podobné recepty:

Tacos s krevetami a avokádem, Pikantní kuřecí křídla, plněné kuřecí játry a obalované v sezamu, Francouzská krevetová polévka, Kyselá polévka - couračka, Vydatná bramborová polévka s uzeninou