Vepřová panenka z rokfortovou omáčkou

Potřebujeme:

200 g vepřové panenky, sůl, pepř, 3 lžíce oleje, 100 g rokfóru, 2 PL smetany, pažitka

Jak na to:

Vepřovou panenku jemně naklepeme rukou, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Na zbylém oleji řezy z obou stran prudce opečeme a při snížené teplotě pomalu dohotovíme. Maso přeložíme a udržujeme na teplém místě. Do výpeku přidáme nastrouhaný sýr, smetanu, pažitku, promícháme a krátce prohřejeme. Touto omáčkou přelijeme maso. Podáváme s kroketami nebo hranolky.

Podobné recepty:

Vepřová panenka s cibulkou a smetanou, Vepřová panenka v lístovém těstě, Vepřové soté s ananasem, Medailonky se švestkovou omáčkou, Vepřová rolka v sezamové krustě