Steak z jelena

29.6.2012
Potřebujeme:

1,5 kg jelení hřbet bez kosti, řepkový olej, worchester, máslo, cibule, citrony, pomeranče, hladká mouka, 250 g brusinky, 250 g borůvky, 2 dcl červené víno, 1,5 dcl Sandeman cherry, 400 gramů hruškový kompot, petrželka, sůl, pepř mletý, pepř celé, bobkový list

Jak na to:

Maso překrojíme na dva steaky, osolíme, opepříme, přidáme worchestrovou omáčku a rozmarýn. Prudce opečeme z obou stran do zlatová. Mezitím si z cukru uděláme karamel, přidáme Sandeman sherry, ovoce i s nálevem, krátce povaříme a zahustíme solamylem.

Podobné recepty:

Lososový steak s cuketou a citrónovou omáčkou, Metropolitan hovězí steak, Steak z lososa na bylinkovém másle, Steak se sýrem, Masíčko na gril na poslední chvíli